FACEBOOK

Адвокатът на старата власт лъсна в Досиетата Пандора

Известният адвокат Менко Менков, който поседно нашумя като съдружник на получателя на арестуваната на Летище София течна дрога за 35 млн. лв. и защитник на регионалните министри от старата власт Ненков и Аврамова за кражбите от АМ Хемус, лъсна и в световното разследване Пандора на ВВС и други водещи медии. Офшорката му се казва Sageweld Ltd., пише българският партньор в журналистическата мрежа bird.bg. Тя е регистрирана на Сейшелите, разкриват Досиетата Пандора. Менков е станал собственик на фирмата през 2015 г. Вероятно фактът, че Менков е вписан като официален собственик на фирмата е бил притеснителен за адвоката, защото през 2017 г. той прехвърля дяловете си на номинален собственик от Махе, Сейшелите – Моли Рита Розели. За да запази контрол върху активите на фирмата е оформено генерално пълномощно на името на Менков, с което той може да оперира и с банковите сметки на фирмата.

Моли Рита Розели е вписана в българския Търговски регистър като краен собственик на десетки фирми с офшорна собственост. Формално тук става дума за деклариране на невярна информация в Търговския регистър. „Наш репортер опита да се свърже за коментар с Менко Менков, но той не вдигаше телефона и не отговори на изпратените SMS-съобщения. През последните дни името му се спрягаше в медиите и покрай скандала с 450 кг. течен амфетамин заловен на Летище София. Оказа се, че получателят на забранената субстанция е съдружник с Менков във фирмата ДДЛС-Биосим”, пише bird.bg. Сайтът напомня: „Менко Менков е наказателен адвокат, който дълго време защитаваше Цветан Цветанов, а сега придружава на разпити Бойко Борисов и неговите министри Петя Аврамова и Николай Нанков.

Не е ясно дали адв. Менков държи офшорката за него самия или в полза на лица, които представлява”, допълват разследващите журналисти.
Писали сме скандални подробности за прикриването на престъпления на сина на Менков с незаконно управляван от него автомобил на ловното стопанство, стопанисвано от семейството на адвоката, при което са пострадали млади хора, но случаят е потулен от МВР и в болницата при старата власт вижте на: Sofia.Media


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени