FACEBOOK

Противовъздушната отбрана на Украйна е унищожена: Русия

Русия е унищожила противовъздушната отбрана и военновъздушните сили на Украйна с поредица от прецизни атаки, се казва в изявление на Министерството на отбраната на страната, след като летища и писти в страната бяха разтърсени от експлозии, предаде RT.

В четвъртък сутринта официални лица също така заявиха, че украинските граничари не оказват съпротива на настъпващите руски войски, които са се придвижили, след като президентът Владимир Путин подписа заповед за започване на "специална операция" в Донбас.

В същото време официални лица отхвърлиха твърденията на ръководителите на отбраната на Киев, че Русия е загубила поне един военен самолет над страната по време на офанзивата.

В по-ранно изявление Москва съобщи, че нанася удари по елементи от военната инфраструктура на Украйна.

Русия започна офанзивата срещу Украйна в четвъртък сутринта по заповед на президента Владимир Путин, който заяви, че целта на операцията е да демилитаризира и "денацифицира" Украйна.

Руският лидер заяви, че военните действия са необходими, за да се спрат украинските атаки срещу двата отцепили се региона Донецк и Луганск, които Москва призна за суверенни държави в понеделник. Той заяви, че Русия може да бъде нападната от украинските радикали, ако влиянието им в страната не бъде намалено, и обвини западните държави, че въоръжават Киев срещу Русия.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени