FACEBOOK

Признали сме ДНР и ЛНР с целите региони, ще се преговаря с Киев за границите: Путин

Нова дъвка за медиите по света и у нас предизвикаха думи на руския президент Путин в отговор на въпрос към него по време на общата му пресконференция с гостуващия в Кремъл азерски президент Алиев. Според некоронования император, той е признал ДНР и ЛНР според границите им в техните Конституции.

А във въпросните документи „републиките” заемали цялата Донецка и цялата Луганска област. Путин добави, че спорните въпроси между ДНР, ЛНР и Киев тепърва ще се решават в преговори.

Украйна веднага реагира, тъй като въпросът не е никак маловажен и не само заради факта, че в момента сепаратистите контролират по-малко от половината територия от съответните области.

Възловата тема е крайбрежният Мариупол, защото минаването му под контрола на проруските „републики” означава, че Москва ще има за вътрешно Азовско море и така ще отцепи целия район, така че да не бъде отникъде заплашен Крим.

Според италианския заместник-министър на външните работи Манило ди Стефано Русия постепенно ще се опита да окупира и цялото рускоезично Черноморско крайбрежие до Одеса, заяви той в интервю за РАИ 1.

Photo: Михаил Климентьев/РИА «Новости»


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени