FACEBOOK

Фандъкова избира кмет на Кр.село до 6 април, и.д.-то отстрани Белянова, за да остане Росина де факто управляваща района

Столичният общински опит се провали за втори път в избора на кмет на Район Красно село. Председателят на СОС Георги Георгиев, който е и преподавател по право, предложи на базата на текст в закона столичният кмет Йорданка Фандъкова да определи кой от тримата заместници на отстранената от съда Росина Станиславова да управлява до 6 април. Тогава СОС отново ще се опита да избере кмет на третия по численост софийски район.

Междувременно, и.д. и половинка на Росина Станиславова, отстрани Албена Белянова, която е една от тримата заместник-кметове, за да не може да бъде назначена за временен кмет до 6 април или за постоянен до избора на нов през есента.

Николай Веселинов, който няма висше образование, а преди да замести Станиславова нямаше и трудов стаж, се надява той да заема поста, което означава реално половинката му в работата и живота Росина да продължи да управлява общината.

Демократична България, която я издигна за изборите през 2019 г., отказа да поеме отговорност кой от тримата заместници, също от нейната квота, да продължи мандата. Напомняме, че Белянова е известен юрист, а и.д. Веселинов само се представяше за архитект, а напоследък се изказва и като юрист, без да притежава диплома за каквото и да било висше образование.

Тъй като той е неприемлив, а юридически не е ясно доколко заповедта му за отстраняване на Белянова е издържана, най-вероятно съдбата на близо 100 000 жители на Красно село ще попадне в ръцете на третия зам.-кмет Веселин Кирев. Поне до 6 април.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени