FACEBOOK

Този цирк трябва да свърши: Пеевски

ДПС и ГЕРБ няма да гласуват бюджета, не е спешно

"Не мога да разбера какво правят управляващите”, заяви в НС шефът на ПГ на ДПС Делян Пеевски в коментар за последните събития и ситуацията около Пирогов. “Едно казва премиерът Николай Денков, после казва, че не го е казал. Това е смешна работа”, посочи той. Напомняме, че според ДПС и ГЕРБ премиерът се зарече да не уволнява шефа на клиниката д-р Валентин Димитров, но в крайна сметка го стори. Според партньорите на ППДБ от НЕкоалицията решението дори не е взето от него, а от шефа на МЗ Христо Хинков.

“Този цирк трябва да свърши”, настоя сега Пеевски.  „Мислите ли, че тези политически сътресения трябват? Смятате ли, че е сериозно цялата държава да се тресе заради Пирогов, която болница си върши перфектно работата и спасява животи от цялата страна ”, запита той. По думите му ППДБ искат да сменят шефа на клиниката, за да си отмъстят след гафа с бившия вече съветник на Тодор Тагарев в МО Мустафа Емин от Да, България. Припомняме, че името му нашумя покрай скандала в Пирогов, когато лекари се оплакаха от агресия от страна на министерския чиновник. Медиците се оплакаха, че Емин ги е заплашвал с министъра на здравеопазването, тъй като не са пожелали да прегледат детето му с приоритет. Тогава случаят беше споделен на Facebook страницата на болницата.

“Заради един съветник, който си позволи нечувано държание в Пирогов, си отмъщават. Това е дребно отмъщение, а ние трябва да се занимаваме с важните теми. Трябва да разберат къде се намират и това да свърши веднага", категоричен бе Пеевски.

Шефът на ПГ на ДПС призова „определени министри да не поучават НС”. “Трябва да си разберат ясно местата, ако не го разберат, има само едно решение и то е изходът от МС”, намекна той.

"Това лице не желая вече да го коментирам", отговори Пеевски на въпрос дали сваля доверието си от премиера. Той отново повтори, че ДПС формално не участва в Сглобката. "Нито имаме министри, нито зам.-министри, нито желаем да имаме каквото и да е било общо с това нещо. Ние подкрепяме евроатлантическото мнозинство в НС и правителство, защото няма друго", посочи Пеевски.

И ДПС, както и ГЕРБ, няма да гласуват бюджета за 2024, стана ясно още от думите му. "Няма нищо спешно в бюджета, държавата колко време е работила без бюджет", каза Пеевски. Той призова да се види дали темата изобщо ще остане в седмичната програма на НС.

“С голям интерес наблюдавам резултатите от социологически изследвания на 2 агенции, публикувани тези дни, които сякаш излязоха да бранят някой, който бил имал 3 пъти по-голям рейтинг на доверие от мен (Денков). Този похват е последното убежище за провалящи се политици”, коментира той по-късно Пеевски в прессъобщение до медиите.

„Mоята най-точна социология са хората. Следващите избори са много скоро - след половин година. И тогава най-точно ще се премери доверието на хората към мен и ДПС”, закани се той.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени