FACEBOOK

Ислямски проповедник се оказа екссъветникът на Тагарев, който вдигна скандал в Пирогов

“Без образование и квалификация, ислямският проповедник и активист Мустафа Емин от Да, България фактически е изпълнявал функциите на парламентарен секретар на военното министерство”, заяви във Фейсбук писателят и ексшеф на пресцентъра на МО Александър Урумов, който се позова на официален отговор от бившето си ведомство.

Напомняме, че вече бившият съветник на министъра на отбраната Тодор Тагарев – Емин се прочу преди седмици, след като беше обвинен, че е вдигнал скандал в Пирогов, заплашва с министри и е настоявал дете да бъде изведено от шоковата зала, за да бъде прегледано неговото.

Сестра от болницата го обвини, че се е държал грубо и арогантно. Позицията ѝ бе споделена от лечебното заведение. След това Емин отрече обвиненията и обяви, че се правят внушения, които не отговарят на истината и всичко било “шега” от негова страна, но по-късно хвърли оставка, веднага, след като бе поискана от Делян Пеевски. Оказа се, че Емин дори не притежавал нужното образование, за да може да изпълнява функциите си в екипа Тагарев.

“Получих отговор от военното министерство - за което благодаря - на моя въпрос за длъжностната характеристика на “демократа от Рибново”. Сигурно не е било лесно да ми изпратят този отговор, защото той съдържа потресаващо обидна за Българската армия официална информация”, пише сега Урумов.

“Както вече цяла България знае, Емин е завършил история с педагогически профил, и никога не е преподавал. Това е образованието му. Останалото са ислямски проповеди в джамията и партийна активност в Да, България, и това е единственото обяснение за незаслуженото му назначение като съветник на военния министър проф. Тагарев”, посочи той. „Какво точно може един непрактикувал педагог-историк и ислямски проповедник да съветва един професор и доказан експерт в областта на отбраната като Тагарев?”, запита писателят.

”Каква е основната задача на господин военния съветник, срещу която той получава месечна заплата, колкото на трима практикуващи педагози-историци? Партийният активист на Христо Иванов е трябвало “да изготвя и разработва становища и концепции за реализиране на правителствената политика в сферата на правомощията на министъра на отбраната”. Какви военни концепции и правителствени становища ще изготвя един ислямски проповедник от Рибново?!”, недоумява Урумов.

“Преките задължения за длъжността включват: Осъществяване на взаимодействие с постоянните и временните комисии на Народното събрание, както и на връзките на министъра на отбраната с тях. Изготвяне на становища в областта на парламентарната дейност в сферата на правомощията на министъра на отбраната”, изреди той.

“Ето това е още по-обидно за армията, за парламентаризма и за здравия разум! И на всичко отгоре, този разюздан “демократ от Рибново” ще заплашва лекарски екипи в шокова зала от позицията на властимащ в МО?! Срам и позор за Българската армия”, заключи Урумов.

 Егор Глазунов


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени