FACEBOOK

Мустафа Емин е нямал нужното образование, за да работи в МО

Мустафа Емин, чието име нашумя в последните дни покрай скандала в болница Пирогов, не притежавал нужното образование, за да може да изпълнява функциите, за които първоначално е бил поканен на работа от министъра на отбраната Тодор Тагарев. Това става ясно от проверка на Фокус сред видео архивите на МО. Емин, който подаде оставка, е бил гласен за парламентарен секретар.

Когато поема кормилото на българската отбрана, Тагарев смятал да назначи Мустафа Емин точно за парламентарен секретар. Оказало се обаче, че кадърът на Да, България нямал нужната военна диплома за този пост. Затова и самият Тагарев попада в неловка ситуация, когато говори за Емин по време на церемонията, когато запознава журналистите със своя екип.

"Единственият нов в моя екип, това е господин Мустафа Емин, който първоначално ще бъде назначен съветник, а когато, надявам се, че скоро ще завърши успешно Военната академия, магистратура, ще стане парламентарен секретар. Неговата основна задача ще бъде да работи с Комисията по отбрана", казва Тагарев в края на юни.

Така остават без отговор въпросите:

1. С какво Емин е толкова ценен за политическия кабинет на министъра на отбраната?

2. Кой го назначи в близкото обкръжение на министъра на отбраната, след като няма дори и военно образование?

3. Има ли политически чадър над Емин от най-високо ниво в правителството?

Припомняме, че името на Мустафа Емин стана известно покрай случая в болница Пирогов, когато лекари се оплакаха от агресия от страна на министерския съветник. Медиците се оплакаха, че Емин ги е заплашвал с министъра на здравеопазването, тъй като не са пожелали да прегледат детето му с приоритет.

Справка в личната му страница във Фейсбук показва, че той представя себе си като предприемач и е бил кандидат за народен представител на Демократична България и Продължаваме Промяната. Емин е бил пети в листата в Кърджали през април.

Източник: Фокус


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени