FACEBOOK

Който се е захванал с Пирогов, е паднал: Борисов

"Който се е захванал с Пирогов, това правителство е паднало”, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в коментар за уволнението на шефа на болницата д-р Валентин Димитров. „А те (ППДБ) първо с тях се захванаха. Да го правят - тяхна работа", каза той. Боорисов посочи, че има действащ документ между Николай Денков и Мария Габриел, по който се назначават министри, и тези назначения са свързани с изпълнителната власт.

"Вицепремиерът постави въпроса на премиера, че не е съгласна с тази смяна. Сиреч към този момент ние изцяло действаме в рамките на посочения регламент досега. А с Асен Василев и Христо Иванов се разбрахме относно регулаторите, тези парламентарни решения, да ги вземаме трите партии заедно. В един момент Десислава Атанасова се обади на Денков, за да му каже, че тези поръчкови уволнения и назначения няма да ги допускаме, защото не са правилни", обясни Борисов.

“Досега решенията на кабинета са, най-меко казано, слаби, и затова се налагаше в НС да поемаме тежестта на МС. Помните кризата със зърнопроизводителите, енергетиката, това са тежките решения”, коментира още той. “Чухме, че ГЕРБ искало да събори правителството, това е пълна глупост”, настоя Борисов.

Той подчерта, че ако ПП са искали да има споразумение, то вече трябваше да има такова. “Сега всячески искат да подпишат, защото ротацията наближава и те не искат да чуят, че когато Габриел стане премиер, ще уволни този и този, ще им е хубаво ли? Затова искат сега да се подпише такова споразумение”, смята лидерът на ГЕРБ.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени