FACEBOOK

Бойкотираме НС и МС, ако не подшием за Сглобката: ГЕРБ

„ППДБ да преразгледат абсолютно всичките си действия и да ги синхронизират с нас", призова на брифинг шефът на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова. Тя обяви, че групата им ще бойкотира НС и ще участва само в заседанията, в които ще се приемат конституционните промени, и няма да подкрепят нито един закон на кабинета, докато не се напише механизъм за вземане на решения в Сглобката. Така те отговарят на уволнението на шефа на Пирогов и настояват за "партньорско отношение". Атанасова не уточни дали ГЕРБ ще бойкотират и гледането на бюджета в зала и комисия.

"За пореден път не се спазват ангажименти. Конкретният повод сега са решенията, които еднолично взема министърът на здравеопазването Христо Хинков по отношение на Пирогов. Тази тема е дискутирана с нас и преди това и имахме личното уверение на премиера Николай Денков, че няма да има политически намеси не само в сектор здравеопазване, но и в нито един обществен сектор, така че никой от управляващото мнозинство да няма самочувствието, че кадрува политически", каза Атанасова.

"Започва политическо кадруване в търговските дружества. Считаме, че това е недопустимо. В мой личен разговор с Денков по отношение на Пирогов от миналата седмица и заявката от него, че това няма да се случи особено ако има доклад, който не е подплатен с никакви доказателства", подчерта шефът на ПГ на ГЕРБ.

Атанасова заключи, че явно не Денков, а Хинков взема решенията, защото на лидерска среща от миналата седмица Бойко Борисов, Христо Иванов и Асен Василев се разбрали, че „не им трябват повече трусове в управлението”, а трябва да работят по приемането на бюджет 2024 и конституционните промени.

"Ние многократно даваме един и същ сигнал. Когато в едно управление заедно носим тежестта на отговорността пред българските граждани, следва и заедно да вземаме решенията. Това за пореден път не се случва", обясни Атанасова. "Започваме да мислим, че някой умишлено търси провокации", заподозря тя, но не каза кого подозира.

"Нашите колеги трябва да са наясно, че думите в политиката означават отговорност. Действията в политиката носят последици. Ако искат да носим тази отговорност заедно, а не чрез други мнозинства, които сме наблюдавали многократно като тяхното мнозинство с БСП и Възраждане по темата Лукойл, то е редно отново да седнем на масата и да се изясним по всички тези теми", посочи Атанасова.

"Нашите нерви са здрави", коментира Атанасова, която припомни думите на Борисов за това колко ще издържи правителството. По-рано той каза, че срокът е колкото издържат нервите на всички, но тези на ГЕРБ са здрави заради Шенген, Еврозоната и останалите приоритети на кабинета.
Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени