FACEBOOK

След 31 май украинците да се оправят като всички останали: МТ

„След 31 май програмата за настаняване на бежанци в хотели, за които плаща държавата, трябва да приключи”, заяви пред БНТ министърът на туризма Христо Проданов.

“Ние проявихме хуманност, солидарност и подкрепа към тези хора, които бягат от война, настаняваме ги, три месеца се грижим за тях и вече е необходимо тези хора да излязат на пазара на труда, да си намерят квартира, да плащат наем и да живеят така, както живеят всички останали хора”, посочи той. Министърът уточни, че става въпрос за около 25 хил. души от общо 85 хил. украинци.

Проданов очерта оптимистична картина на правителствената програма, по която хотелиерите трябва да получат по 40 лв. на ден за приютен бежанец от Украйна. "Няма никакво забавяне, вървим по графика. Вчера сме платили на всички", обяви той.

Напомняме, че през уикенда шефът на Националния кризисен щаб за бежанците от Украйна полк. Валери Рачев уточни, че хотелите трябва да се освободят до 31 май, за да не се пречи на летния туристически сезон. Вицепремиерът Калина Константинова пък уточни, че правителството планира да се стимулират работодатели да ги вземат на работа. Тези, които не са си намерили дом, пък щели да бъдат насочвани към държавни бази и общежития.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени