FACEBOOK

Нинова пак се кандидатира след 3-те вековни дъна за БСП за 7 месеца

Корнелия Нинова ще се кандидатира отново за лидер на БСП, стана ясно от нейни думи пред БНР днес. "Вероятно да. Така е честно. Ключовият въпрос е да има пряк избор. Оттам нататък всички кандидати да се явят и... - каквото решат членовете на БСП", заяви тя на въпрос дали ще се състезава за председателския пост. Обясни още, че не й е непосилно да съвместява партийните и държавните ангажименти.

Лидерските драми в социалистическата партия трябва да приключат след 10 дни, когато ще се проведе конгрес. Нинова подаде оставка след разгрома на изборите през ноември.

За втори пореден път Корнелия, уж юрист, играе номера с оставката, който е забранен от устава на БСП. Там ясно е записан двукратно нарушеният от нея алгоритъм. В чл. 17 изрично пише, че след оставка на лидера, Националният съвет избира заместник-председател, който да изпълнява функциите до конгрес. На него вече се идва до член 31 от устава, който ЧРЕЗ КОНСТАТИРАНЕ, НЕ ГЛАСУВАНЕ НА ОСТАВКАТА НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ осигурява нормативно тази процедура на заседанието на висшия орган на партията.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени