FACEBOOK

НС не намери обща позиция за Русия

Управляващите и опозицията не намериха не се разбраха за обща позиция от името на НС по ситуацията около Русия и Украйна. Тя трябваше да отрази официалното становище на България по казуса с признаването на Дoнeцĸaта и Лyгaнcĸa нapoдни peпyблиĸи от страна на Москва.

Партиите се събраха по време на обедната почивка на извънредно заседание на парламента. Въпреки това не намериха общ текст, който да одобрят по темата.

Управляващата коалиция в лицето на ПП, ДБ и ИНТ, но без БСП излезе с декларация, с която осъждат действията на Русия. От ГЕРБ представиха друга, в която също се критикуват действията на Руската федерация.

"Със загриженост продължаваме да следим случващото се в Източна Украйна и се надяваме, че диалогът и дипломацията ще успеят да предотвратят по-нататъшна ескалация на конфликта. Настояваме защитата на живота и здравето на цивилните граждани в региона да бъде абсолютен приоритет!", сочи позицията на управляващите.

Христо Иванов от ФБ посочи, че идните дни управляващата коалиция ще внесе в НС декларация, която да се гласува като общо становище на българския парламент.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени