FACEBOOK

Лена контролира от МС премиера бременна в 6-ия месец

Лена Бориславова ще се настани във вицепремиерски кабинет, след като бъде назначена за съветник на премиера акад. Николай Денков, пише Епицентър. Заповедта за назначението й още не е подписана ала тя командва и дори контролира премиера на възраст да и бъде дядо. Новината създава напрежение в управляващата коалиция между ППДБ и ГЕРБ. Този факт показва, че тя фактически се изравнява с вицепремиера Мария Габриел, без да има такива функции.

Напомняме, че в края на май беше разкрито, че Лена Бориславова е извършила престъпления по НК, което го обяви лично шефът на ДАНС Пламен Тончев от трибуната на НС. Тогава стана ясно, че Бориславова, "юрист", в качеството си на шеф на кабинета Петков-Нинова, е взела документ с гриф Секретно, свързан с Турски поток, надраскала е насоки по него и го е предала на журналиста от Bird Атанас Чобанов. В САЩ например за аналогично престъпление съдят експрезидента Доналд Тръмп, който поне не е публикувал нищо секретно в медиите.

Междувременно Лена е бременна в 6-ия месец, което по-рано послужи за повод тя да напусне НС. Известно е, че в това състояние жените са не дотам адекватни под въздействието на хипертрофирали хормони. Още през април юристът Бориславова поиска от ЦИК да бъде заличена като народен представител, но получи отказ, тъй като не спази сроковете предвидени в закона и се наложи първо да се закълне и чак след това да хвърли оставка. Сега обаче деликатното и положение явно не пречи и тя вече крачи из високите етажи на властта в още по-напреднала бременност, която иначе носи хормонално отражение върху поведението.

Бориславова всеки ден е в МС, командва, раздава задачи и селектира кадри за назначения в министерства и агенции, твърдят запознати от МС. Близката до експремиера Кирил Петков се оказа „сивият кардинал“ на Доброто, който командва правителството и се опитва да прави същото дори с ПГ на ГЕРБ. Напомняме, че според Бойко Борисов тя отправи заплашителни съобщения до депутатите му, в т.ч. и до Десислава Атанасова. „Лена пише SMS-и: „Ще счупим сглобката”, заяви той миналата седмица.


На този фон между ППДБ и ГЕРБ вървят трескави консултации за подписване на документ за съвместно управление. Именно Лена обяви пред медиите, че двете формации не говорят за коалиционно споразумение, а за механизъм за спазване на поетите ангажименти. Каква де факто е разликата?

„Не прави чест да се цитира лична кореспонденция“, заяви Бориславова по повод изказването на Борисов за съобщенията и до ПГ на ГЕРБ. Всъщност, това са служебни съобщения от обществен интерес, не размяна на рецепти. Фактически Лена призна тяхната достоверност. Тя обясни, че контекстът на изказването е за „плаващото мнозинство“.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени