FACEBOOK

Лена изпортила г-жа Лорер, отчаяната съпруга се отказа от евробанката

Асен даде назад за Виолета Лорер

Съпругата на депутата от ПП/ДБ Даниел Лорер – Виолета Лорер, няма да бъде предложена за представител в Европейската инвестиционна банка (ЕИБ).

“Тя сама е поискала да бъде оттеглена кандидатурата й”, обяви в кулоарите на НС финансовият министър Асен Василев, който лично я назначи на поста още на първия си ден в МФ. На нейно място той ще предложи Гергана Беремска, която е шеф Дирекция Международни финансови институции.

Дотук се стигна след спешен съвет при премиера по казуса с назначаването на Виолета. Информацията за него е изтекла в 24 часа по линията К. Петков - Лена Бориславова. Тази двойка е във война с Ас. Василев - Д. Лорер.

Изненадани от новината за новата й работа бил дори премиерът Николай Денков. На срещата Василев е бил помолен да се откаже от назначението.

Сега шефът на МФ определи създалото се напрежение по случая като "много шум за нищо".

"Има много народни представители, чиито половинки работят в администрацията, няма конфликт на интереси", добави Василев. Той каза още, че тук не става въпрос за позиция, която Лиляна Павлова заема и става въпрос за длъжност, която не е със заплащане от банката. Василев обаче пропусна, че за нея има 4 пъти годишно командировки до Люксембург със съответните солидни командировъчни.

Напомняме, че новината Виолета Лорер в ЕИБ подкрепя информацията на 19’, че съпругът и Даниел Лорер е най-вероятният нов български еврокомисар на мястото на Мария Габриел в ЕК.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени