FACEBOOK

Лорер - еврокомисар с ОК от ДПС, пред което ПП кандидатства за европартия?

Даниел Лорер е най-вероятният нов еврокомисар на коалицията ПП/ДБ и ГЕРБ с одобрението на ДПС. Без Сараите договорка не може да има, тъй като именно пред тях ПП кандидатства за либералната европартия, чийто ше пък е фаворитът на Доган Илхан Кючук. А разпределението на мандатите в Еврокомисията е по европейски партии. Досега ЕНП държеше чрез Мария Габриел ресора образование и наука.

Ако българският еврокомисар остане със същия ресор, ще бъде забавно, тъй като Лорер няма съвсем нищо общо с него, за разлика от предшественичката си. Оправданието, че става въпрос за година мандат изобщо не минава. Еврокомисарят получава месечна заплата от 20 хил. евро плюс бонуси за още няколко хиляди, разполага щат за назначаване на всякакви близки и познати при много добри брюкселски възнаграждения, а след мандата си взема 300 хил. евро за трудоустройване. Има и спецпенсия в огромни за нашите стандарти размери.

Лорер е съпругата му имаха и някои противоречиви отношения във връзка с еврофондове. Известно е, че жената на третия човек в ПП е дясна ръка на финансовия министър и съпредседател Асен Василев. Отношенията на Лорер и повелителя на Спецов се бяха пообтегнали. Причината беше лобирането на Даниел открай време за коалиция с ГЕРБ, която вече е налице.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени