FACEBOOK

Даже Киро и премиерът изненадани как Асен назначи жената на Лорер в евробанката

Спешен съвет при премиера Николай Денков е опитал да разбере как е станало назначението на Виолета Лорер за представител на България в Европейската инвестиционна банка (ЕИБ), съобщи 24 часа. Часове по-рано стана ясно, че съпругата на депутата от ПП/ДБ Даниел Лорер е получила поста лично от министъра на финансите Асен Василев. На срещата той е бил помолен да се откаже от назначението.

При Денков бяха: вицепремиерът Мария Габриел, съпредседателите на ПП/ДБ - Кирил Петков, Христо Иванов, Владислав Панев и Атанас Атанасов. А от страна на ГЕРБ/СДС участваха: Деница Сачева, Десислава Атанасова и Томислав Дончев.

Формациите, които иначе „не са в коалиция” е трябвало да уточнят новите зам.-министри, областни управители и членове на регулатори. По време на срещата обаче станало ясно, че Василев е назначил Виолета в ЕИБ. Като изненадани от новината били дори Петков и Денков.

Спешната проверка показала, че Василев сам е пуснал съгласуване за назначението с останалите министри. Като дал 60 минути за отговор, след което разписал Виолета в ЕИБ.

Българските представители в европейските институции се обсъждат от МС, а не са лични назначения на отделните министри. Информацията, че Виолета Лорер отива в ЕИБ подкрепя информацията на 19’, че съпругът и Даниел Лорер е най-вероятният нов български еврокомисар на мястото на Габриел в ЕК.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени