FACEBOOK

Апартамент за 1,1 М с кредит 80К и заплата 71К си купил Спецов като шеф на НАП

Сензационно математическо уравнение с много неизвестни се оказа декларацията на бившия от броени дни шеф на НАП Румен Спецов за 2021 г., която е подал тази година. В нея той е записал придобиване на апартамент от 127 кв.м в Дубай, заедно със съпругата си Плама Спецова. като произход на средствата е записал "банкови кредити". В съответната графа за борчове обаче присъстват само 80 000 лв. от ДСК. Дори да прибавим описания му влог от 10 000 лв. и заплатата от 71 388 лв., общата сума от 161 388 лв. представлява под 15% от необходимите пари за покупката на жилището. При това, ако той е фотосинтезирал през това време - не е отделял пари за наем в София, за хранене и всички останали насъщни нужди както лично на себе си, така и на своето семейство. Културист като Спецов има нужда и от специализирани препарати и храни, които са по-скъпи от обичайните в менюто и възстановяването на редовия гражданин.


Какъв би бил евентуален друг източник на средства за грандиозната милионерска покупка? Кредит от чужда банка, но не е вписал подобен заем в декларацията си, което е абсолютно задължително, както стойността и конкретната институция, която го е отписала. Другата възможност е неговата съпруга Плама. Според декларацията му обаче тя няма спестявания, кредити и доходи. Ако имаше, беше задължително да ги е вписал в документа за КПКОНПИ, защото прикриването води до член 313 от Наказателния кодекс.


От тази декларация става малко неудобно да си припомняме страховитото упорство, с което почти 2 месеца ПП, чийто съпредседател Асен Василев и назначи Спецов, желаеше да поеме управлението на антикорупционната комисия, която друг лидер на до неотдавна управляващата коалиция определи като "бухалка" заради нейните почти прокурорски правомощия.


19 минути е публикувал очевидно невъзможни математически покупки на собствености и на предишните шефове на НАП, което всеки сам може да види на сайта ни. Тази традиция, която явно се утвърждава през последните години обаче е доста неприятна за данъкоплатците, които често са неправомерно преследвани именно от тези хора и им се измислят всякакви форми на натиск и съчинения, за да им бъдат създавани зорлем проблеми от приходната агенция. Която също се използва като бухалка от властващите.


Всеки сам може да се убеди в истинността на фактите, които цитираме и да види декларацията на шефа на НАП до преди дни на сайта на КПКОНПИ:

https://register.caciaf.bg/2022/0965DEF8-D93C-45E5-AB15-BA74BF29B89A135553.xml?fbclid=IwAR0NwZhQA25U3qztu08FU3fDjFsGsyLmT4kt1ef6GWSa7vaeSZvA6_iBDKI


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени