FACEBOOK

Лена съди сценаристите на Слави за 40К

Ексшефката на кабинета Петков-Нинова Лена Бориславова завежда дело за “клевета и уронване на името” срещу сценаристите на Слави Трифонов, обяви самата тя във Фейсбук. Искът е за 40 хил. лв., уточниха от СГС пред Сега. Делото е срещу компанията Седем-осми на лидера на ИТН.

Поводът е нашумялата Песен за Лена, която беше пусната в социалните мрежи и партийната телевизия преди месец. Напомняме, че парчето взриви социалните мрежи и предизвика множество коментари. В иска си Бориславова обяснява колко засегната и разстроена е била от творчеството на сценаристите на Слави. Тя се зарича да заведе и други граждански дела. "След сценаристите следват още няколко срещу мними обществени говорители и жълти медийни бухалки", пише Бориславова.

“Не може да има спирачки в политическата сатира”, коментира по-рано пред Nova Тошко Йорданов от ИТН. „Един политик я получава тогава спрямо това, което е направил. За Маргарет Тачър, която е икона за демокрацията, има ужасни песни. За кревати не е имало, защото тя не е давала повод”,  подчерта той.

Няпомняме, че Бориславова не е първият представител на ПП, който води дела срещу ИТН. Първи беше един от лидерите на формацията - Асен Василев, който съди Тошко Йорданов.

Бившият депутат от Промяната Настимир Ананиев пък заведе наказателно дело за клевета срещу Слави Трифонов заради твърденията му, с които го обвързва с криптобанката NEXO.

 


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени