FACEBOOK

Комисия в НС ще нищи за спирането на газа

Депутатите сформираха временна анкетна комисия в  НС за проверка на обстоятелствата, довели до спирането на природния газ от Газпром и проведената процедура за избор на алтернативни доставчици от Булгаргаз. След повече от пет часа дебати народните представители приеха проекторешението на ГЕРБ, както и предложението Даниел Митов да я оглави.

 

"За" бяха 202 депутати от всички партии, а електронното табло в пленарната зала не отчете нито един един глас "против". Преди това проекторешението на Възраждане за такава комисия беше отхвърлено, макар че получи и 56 депутатски гласа от ГЕРБ.

 

В комисията от ПП влязоха Радослав Рибарски и Васил Стефанов, когото изненадващо за всички други ПГ от управляващата партия предложиха и за председател. Малко по-рано от партията обявиха, че не желаят председателското място. Кандидатурата му обаче не беше подложена на гласуване. Заради нея обаче Делян Добрев, предложен също за шеф на комисията, си направи отвод. ГЕРБ предложи Даниел Митов за председател, а Добрев остана член.

 

От ДПС в комисиятя влизат Рамадан Аталай и Станислав Анастасов. Представителите на червените са Драгомир Стойнев и Владимир Маринов (АБВ), а от ИТН - Иво Атанасов и Снежка Траянска. ДБ излъчи членовете на енергийната комисия Ивайло Мирчев и Владислав Панев, а от Възраждане предложиха Ангел Георгиев и Цончо Ганев.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени