FACEBOOK

Цинично е кабинетът да казва, че ще плащаме по-скъп газ: Радев

“Хората, които все повече виждаме на улицата, ще покажат дали правителството се справя с кризите ”, заяви президентът Румен Радев от Мадрид.

„Изпълнителната власт трябва така да решат проблема с газа, че цената за българския потребител и индустрия да бъде най-ниска. Ще се търсят решения физически да получим газ от другаде. Цинично е в енергийно най-бедната държава в ЕС да кажат, че ще намерим друг начин и ще плащаме по-скъпо. Някои хора са на ръба и не могат да плащат по-скъпо”, посочи той.

Държавният глава обясни и, че е говорил с премиера на Испания Педро Санчес по темата с газа. ”Не можем да използваме газ от испанските терминали за втечнен газ, защото няма инфраструктура, която да го докара”, каза той. Президентът подчерта, че изпълнителната власт отговаря за договора с Газпром.

“Правим всичко възможно, включително с българската общност в Украйна, да може да се осъществи износ на украински зърнени храни по река Дунав. Детайлите и подробностите обаче са работа на българското и украинското правителство”, каза още Радев.

Президентът не пожела да коментира темата с позицията му за износ на българско оръжие за бившата съветска република. “Това е работа на парламента, нека видим официално решение”, подчерта той.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени