FACEBOOK

Интересното за ББР тепърва предстои: Министър Петков

„Влизаме в по-интересната част за Българската банка за развитие (ББР) ", заяви пред Сега икономическият министър Кирил Петков. "С новите назначения от другата седмица ще имаме вече пълноценна информация какво става там”, посочи той.

„Най-важното засега е, че ограничихме раздаването на кредити до 5 млн. лв., за да не се повтори отново отпускането на заеми за 100 млн.”, подчерта министърът.

Той добави, че прословутата с непрозрачността си Държавна консолидационна компания ще бъде преструктурирана. "Това е неизбежно, защото трябва да защитим обществения интерес. Трябва да стане максимално бързо, за да не се озовем да има отново отпуснати пари без обществени поръчки. Наредил съм да ми направят списък с най-важните язовири, които спешно трябва да бъдат ремонтирани. И парите - ако има останали, ще бъдат насочени към най-оптималните проекти. Надявам се да не се натъкна отново на обекти с фактурирани безумно високи цени. Въздържам се все още да обявя кои са фирмите, които са получили пари за ремонтите, защото не изключвам сред тях да има и стриктни. Не е справедливо да слагаме всички в един кюп. Но истината ще излезе", заключи министърът.

Той не разбира защо ДКК е трябвало да предплати 630 млн.лв. към Монтажи, а тя авансово да плаща за язовири. “ББР винаги се е ползвала като касичка”, смята той.

Петков каза, че не знае колко от преведените пари за язовири са останали в Монтажи, но смята, че те трябва да бъдат пренасочени към проекти, където има потенциално висок риск.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени