FACEBOOK

Гласовете на БСП ни трябват, за да убием ламята: Хаджигенов

„Преговори за кабинет все още не се водят, но аз лично съм готов да започна преговори веднага, защото това е важно”, заяви пред БНТ съпредседателят на Изправи се! Мутри вън! (ИМВ) адв. Николай Хаджигенов.

„Гласовете на БСП ни трябват, за да убием ламята, а без тях не можем да го направим”, категоричен бе той. Хаджигенов допълни, че това не означава, че „ще се оженят за социалистите или ще направят някаква коалиция”. От коалицията ИМВ ще преговарят и с Демократична България, и с Има такъв народ.

„Има един приемлив резултат, но това, което трябва да направим, е да съставим правителство и да довършим ламята. Това правителство може да има много кратък живот, но за този кратък живот трябва да променим Изборния кодекс, за да можем да променим начина на провеждане на изборите”, настоя Хаджигенов. Той бе категоричен, че всичко, което е излъчено от ГЕРБ, няма да бъде подкрепено. От ИМВ са готови на всичко, за да приключат ГЕРБ и да започна да градят.

Според него е възможно да има избори 2 в 1 наесен - предсрочни парламентарни избори и президентски избори. „Това, върху което коалицията мисли, е как да има правителство. В една нормална работеща демокрация няма значение кой ще бъде премиер”, посочи Хаджигенов.

По думите му част от хората искат веднага нови избори, сякаш изборите са вълшебна пръчица, с която Бойко Борисов ще изчезне и ще бъде оправена държавата.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени