FACEBOOK

Коалиция само с ДБ и ИМВ: ИТН

"Държим на думата си, а от БСП могат да казват каквото си искат, но коалиция с тях няма да правим", заяви пред Сега ошко Йорданов, сценарист и кандидат за депутат от Има такъв народ (ИТН). Коментарът му е във връзка с изявлвнието на Корнелия Нинова, която обяви, че „в името на изгонването на ГЕРБ и Бойко Борисов от власт”, е склонна да подкрепи кабинет на формацията на Слави Трифнов.

От ИТН остават отворени за разговори за бъдещо управление единствено към Демократична България и Изправи се! Мутри вън!.

Съпредседателят на ДБ Христо Иванов каза пред Сега, че ситуацията е доста неясна и че е "рано да се правят каквито и да било анонси" за коалиционни преговори. "Няма кой знае какви отговори. По никакъв начин подкрепа на управление на ГЕРБ и ДПС. Както и на БСП", посочи Иванов, като подчерта, че трите партии попадат в различни категории.

По думите му ако със Слави не се получи и той върне втория мандат за съставяне на правителство, за дясното обединение би било невъзможно да подкрепят мандат на соцпартията.

"Нито ГЕРБ, нито ДПС", коментира пред Сега и Мая Манолова от ИМВ. Според нея първите три партии трябва да "поемат отговорността за конкретни действия за формиране на кабинет". "В опитите на ГЕРБ да се правят програмни правителства, служебни кабинети, прозира желанието им да се задържат на власт, в което ние няма как да участваме", допълни Манолова.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени