FACEBOOK

Почваме от ревизии и проверки: Мая

„Народът ни отреди важната и значимата роля да бъдем парламентарният омбудсман на гражданите”, заяви Мая Манолова от Изправи се, мутри вън! на брифинг пред журналисти. За това тя обяви, че ще отвори НС за гражданите и ще покани майките на деца с увреждания и хората, които стоят зад екологични каузи.

„Първият проект ще бъде за създаването на комисия по ревизия за черните каси на властта, проверка на Националната програма по енергийна ефективност, ревизия на решенията на МС, проверка на големите обществени поръчки, конкретни предложения закона за обществени поръчки, концесиите. В работата на комисията ще бъдат включени всякакви други скандални сделки”, каза Манолова.
„Другият много голям ангажимент е за незабавна подкрепа на малките фирми и на български домакинства, засегнати от коронавируса. Имаме пакет от законопроекти, които незабавно ще внесем в парламента”, увери тя.

Паралелното преброяване, извършено от коалицията е показало по-висок резултат - "очаквано", отчете още Манолова. Затова и част от промените, които предвиждат ще бъдат още в областта на Изборното законодателство, въвеждане на електронно гласуване, създаване на избирателни райони в чужбина и активна регистрация на избирателните списъци, за да може мъртвите души да бъдат изчистени от тях. Освен това ще започнат действия за смяна на ЦИК.

Снимка: БГНЕС


Страшимир10:21 07 Apr 202101
+ 0
- 0
Някой да каже на Мая, че в тази медия има статия за нея (Колектор на Галеви плаща офиса на Мая). А няма нейното мнение за това писмо! Голяма защитничка, голямо нещо ... Завършил юрист и свършил такъв, са две различни неща!
 
© sofia.media всички права запазени