FACEBOOK

Обмислят сценарий за нови избори през юли

Вече вървят неофициални консултации за сценарий, при който 45-тото НС не излъчи кабинет, пише 24 часа. Вариантът е провеждане на нови избори най-рано през втората половина на юли, посочва изданието.

Неформално партиите, които са против ГЕРБ и Бойко Борисов, потвърждават, че вървят разговори какво спешно трябва да се промени в изборното законодателство, за да се закрие този все още неоткрит парламент.

Политологът Александър Маринов, който е шеф на Стратегическия съвет на президента, обяви, че трябва да бъде преодоляно значението на купения вот, за да има легитимно правителство. Което означава, че вероятно президентът Румен Радев е за промяна в правилата и съответно нови избори.

Източници от анти-Борисов партии съобщиха, че президентът дискретно сондира промени в изборните правила и се надява на експертизата на влезлите в парламента партии. Напомняме, че още през януари на консултации той съгласува с тях вижданията си за честен, демократичен вот и убеждението си, че всички българи в чужбина трябва да могат да гласуват.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени