FACEBOOK

А. Цеков да си ходи: Г. Караджов

Министътъ на регионалното развитие Андрей Цеков сам трябва да си подаде оставката”, призова пред Nova бившият шеф на МРРБ Гроздан Караджов.

„След тези факти, които извадихме в НС, това е правилното решение. Такова нещо не е правено от министрите на ГЕРБ-СДС. И, ако тази сглобка се използва, за да се прокарат корупционни обществени поръчки и условия по тях, то наистина аз бих поискал и официално оставката на министъра”, заяви той.

„Цеков е спрял поръчки за 4 млрд. лв. заради съмнение, че вътре има условия, останали от служебния кабинет, които, меко казано, са спорни. Обаче, очевидно, тези стари, наследени поръчки, са спрени не защото в тях има корупционни условия, а за да бъде овладяна корупцията. Къде има корупция? Корупция има там, където няма конкуренция - т.е. ограничена е състезателната основа между фирмите, които ще кандидатстват, и където има субективни решения. При пътните ремонти ги има и двете”, поясни Караджов.

„Той прекрати над 200 процедури за текущ ремонт и поддръжка. И каза „Аз за 4 млрд. лв. съм прекратил. Защо обаче сключи договор за Велико Търново? Как така от 200, примерно, 199 се оказаха корупционни, а пък една единствена е добре. София, Пловдив, Варна, Русе, са корупционни. - Не е вярно. Това е лъжа. Има още четири областни града, в които процедурата е на същото ниво”, каза Караджов.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени