FACEBOOK

Министър ГБС строеше руския Турски поток като директор на ГБС, защо крие?

Като главен изпълнителен директор на съветската, а после побългарена фирма с руско име ГлавбОлгарстрой сегашният министър на регионалното развитие Андрей Цеков (ПП) дейно участва в строежа на руския Турски поток, възмутено реагират на отрицанията му всички в бранша. Не е тайна, че именно управляваната от него фирма около която има цяло съзвездие, а в някои от неговите дружества той беше и съдружник, правеше станциите на газопровода. И как иначе?

Българо-съветското дружество навремето - при соца - затова е и основано - да гради газопроводи. Не е случайно, че пак на него се паднаха милионите тогавашни дойче марки за строителство на блокчета за завръщащите се в СССР солдати от окупационните руски войски в Германия през 1990-92 г. И пак не е случайно, че именно секретарят на Градския комитет по строителството бе възнаграден с управлението, а после и със скандалната приватизация при управлението на Костов на фирмата. Която пък после получаваше милиарди поръчки и при Царя, и при Тройната коалиция, и при ГЕРБ. Там мина онзи митичен 20-годишен стаж в строителството, който е записал и на партийния, и на министерския си сайт Андрей Цеков. Само дето с неудобство е скрил в коя точно фирма.

Същата има офис в Москва, по-голям от без друго помпозното по социалистически, посолство на България в руската столица. Намира се на Мосфилмовская.

И срещите - не само огласената от Бойко Борисов - със санкционен тамошен олигарх нито са единичен случай, нито са фантазия.

Бедата е за него е, че не само 19 минути, но и службите на партньорските страни от НАТО се интересуват както от скриването на тези факти, така и от спестяването на огромни суми на ТИР-босове посредством намаляване на толтаксите, отстраняване на теглилките, за да могат да превозват незаконно повече товари, допускането на тежките и рушащи настилките ударно камиони до и при забранени от закона температури цяло лято. А също така и от схемата 10+4 за рекет срещу строителните фирми при кабинета Петков - Нинова и дали пък не е свързана със смъртта на адвоката Гугински, през чиято кантора минаваше, и от чиято кантора влязоха в ПП и политиката ни Никола Минчев и Лена Бориславова.

Както се казва: сметката е направена. Тепърва ще трябва да се плати!

Първото упражнение е: "дават ли ти - взимай", но после идва втората част от народната поговорка: "гонят ли те - бягай".


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени