FACEBOOK

Какво крие Министър ГБС?

Министърът на регионалното развитие Андрей Цеков, който стана медийно известен покрай схемата 10+4 като зам. на Асен Василев във финансите в кабинета Петков - Нинова (след разкриването й мистериозно си отиде от този свят адвокат Асен Джингов - шеф на зам.-председателя на НС Никола Минчев и на партийния секретар на ПП Лена Бориславова), разкрита от показанията на строителен предприемач, на когото държавата дължеше 40 млн.лв., от 17 август - вече 3 месеца, не може да намери време да отговори на важни въпроси на 19 минути. Те са изпратени и ги е получил най-официално на адреса на своя пресцентър с молба за отговор в спешен порядък. Същият, който е изпуснал 20 години от неговата биография и на сайта на министерството, и на сайта на Продължаваме промяната. Какво още крие този рицар на прозрачността в академичния кабинет?

Пускаме въпросите, за да го предизвикаме да отговори. Ето ги:


Уважаеми колеги,

Обръщаме се към вас с няколко въпроси, свързани с липсата на информация относно министъра в биографичните данни за него, публикувани на официалния сайт на МРРБ:


По каква причина не е уточнено къде, а именно в Главболгарстрой, са преминали 20 г. опит в областта на строителството?

Притеснява ли се и защо министърът от посочването на заеманите от него позиции, включително изпълнителен директор, бордовик и дори съдружник в редица фирми от съзвездието Главболгарстрой и на собствениците на холдинга?

Да не би сам да подозира възможен конфликт на интереси по тази причина и във връзка с възлагането на индексираните "инхаус-поръчки", които до преди 2 месеца обвяваше, че са вредни и мафиотски не друга организация, а именно "Продължаваме промяната" - партията, която министърът представлява, освен интересите на холдинга?

Как изобщо коментира връщането, и то индексиран, на "инхауса" в пътното строителство и какво наложи това?

Как министърът коментира появилите се ясни данни за несъмнена връзка на съдружника на неговата съпруга с една от най-издирваните международни престъпнички от Интерпол Ружа Игнатова? Лично той облагодетелстван ли е от финансовите взаимоотношения на партньора на собствената си фамилия с нея?

Излезе ли министърът от общите фирми със съпругата си?

На базата на тези въпроси най-вероятно ще имаме и допълнителни!

Благодаря!

Очакваме отговорите в най-скоро време - в рамките на седмица.


Поздрави,

19 минути


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени