FACEBOOK

Черният шоколад подобрява и зрението, спокойно да ядем до 50 грама всеки ден: Тексаският университет

Черният шоколад е много полезен, както многократно сме писали. Но последните изследвания на учените от Тексаския университет показаха сензационно качество, което досега не се подозираше за оригинала на тази любима храна, преди да се появи млечният й вариант. На това сме посветили и нашия днешен лайфхак.

Черният шоколад се оказва изключително полезен за зрението и се препоръчва на хората, които започват да усещат проблеми с това толкова важно сетиво. А на въпросния проблем са изложени повечето от нас, особено във времената на коронакризата, която ни залепи за повече часове към смартекраните на джобните ни телефони, лаптопите и останалите ни джаджи.

Учените от Тексас недвусмислено доказаха, че ефектът от употребата на черен шоколад е с буквално видими резултати до два часа след приемането на живителната доза шоколад, катко избистря зрението за дълго време напред.

Досега се знаеха доста полезни свойства на тази супер храна. На първо място, разбира се, е нейният ободряващ и концентриращ ефект. Това е ясно. Полезността му в диети също беше доказана.

По-малко очакваните ефекти на черния шоколад, които са много положителни физиологически, се оказаха понижаването на холестерола, намаляване на проблемите със сърцето – причина за смъртта на 10,5 пъти повече българи, отколкото коронавируса през 2020 г. От сърце си отиде над 1% от населението на страната само миналата година. 2/3 от починалите с К19 също бяха сърдечно болни. Общият брой жертви е равен по брой на населението на седмия ни по големина град Плевен. Да!

Каква е препоръчителната доза черен шоколад, която спокойно можем да приемаме всеки ден, за да се радваме на здраво сърце, добро зрение и ярка концентрация, на бодрост, енергичност и куп още неща. Учените я оцениха от 30 до 50 грама.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени