FACEBOOK

Рак с наденици и кренвирши всеки ден

Какво да правим с времето в карантина

Когато заведенията не работят, а ни домързи да готвим вкъщи, често посягаме към лесна за приготвяне и хапване храна като наденицата и кренвиршите. Възможно ли е, за да ни опазят от коронавирус, без да ни ваксинират - просто като ни затварят, властите да ни причинят доста по-сериозни болести като рак? Ето на това сме посветили днешния лайфхак.

Учените са единодушни - надениците и кренвиршите са канцерогенни, особено при употреба повече от веднъж до два пъти седмично и то в минимални количества. Ако ги хапваме всекидневно, онкозаболяванията са гарантирани. Но това далеч не е единствената им беда. Те са вредни и за сърцето, и за зрението. За едното поради огромното съдържание на вредни мазнини - напоследък те стават все повече, понеже се пести от сланина и стигат 20% от съдържанието на колбасите, за другото - поради прекомерното съдържание на сол - в един брой се съдържа половината от дневната доза, която е необходима на организма.

В тези вредни продукти има и натриев нитрит. Той,от една страна, помага срещу микроорганизмите в стомаха и неблагоприятните реакции при попадането на въпросните храни в организма.

От друга страна, обаче се образува т.нар. трансглутаминаза, която пък води до АВТОИМУННИ ЗАБОЛЯВАНИЯ. С тях ни плашат покрай коронавирусните ваксини? Нас ли, дето от деца ядем десетки килограми наденица и кренвирши годишно?! От тяхната трансглутаминаза може да развием проблема и до АЛЦХАЙМЕР. Добре е да се знае и да се помни!

Как да неутрализираме поне малко заплахите? Като ядем кренвирши и наденица в компанията на салата. Или да направим като чехите: те мариноват вредната храна, която много обичат, защото "пие много бира", като я накисват с чушки и лук, чесън и оцет - няколко убиващи токсините добавки едновременно. Работата обаче трябва да бъде сигурна и затова кренвиршите, надениците или колбасите "се приспиват" в маринатата цели 3 седмици.

После излизат оттам готови утопенци!

Ето и някои допълнителни лайфхакове, за да сме наясно още преди да изберем тези продукти:

Да факто най-често те са направени от останало просрочено месо - с изтекъл срок на годност!

Вместо декларираното телешко по етикетите, най-често ни пробутват буквално рога, копита и нокти, в най-добрия случай ароматизирано говеждо или свинско!

Най-евтините са с пилешки продукти - най-често не месо, а счукани краченца, кожички и нокти.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени