FACEBOOK

Какъв оцет чисти хладилника най-добре след празниците

Какво да правим с времето в карантина

Днес е последният от двете седмици непрестанни коледно - новогодишни празници - Рождество Христово според православната традиция, както го отбелязват всички други от нашата вяра: гърци, сърби, македонци, черногорци, частично босненци, румънци, руснаци, руснаци, беларуси, украинци, молдовани, кипърци, а вероятно и етиопци, еритрейци, египтяни, сирийци, ливанци, малко турци, които изповядват това вероизповедание.

У нас обаче всенародният празник на 7 януари е Ивановден, тъй като по неизвестни причини отбелязваме Коледа на 25 декември с католиците. Това е най-популярният от троицата именни дни, заедно с Никулден и Гергьовден, освен заради броя хора, които са кръстени на Кръстителя, но и заради позицията му в края на рождественско - новогодишния маратон от софри и партита.

След като хладилниците се опразнят от богатото зареждане за безконечните тържества, налага се да се погрижим за тях, за да пазим имунитета си не само от коронавирус, но и от неприятни стомашни инфекции, които могат да се получат, ако не е добре почистен и позволим на разни микроорганизми от храните, след като са го замърсили отвътре и пръскат зараза наоколо.

Не използвайте химически препарати, с които може да се получи отравяне, каквото и да обещават производителите на опаковката. Все пак става въпрос за нашата храна. Има как почистването на стане по естествен начин.

Лайфхакът ни днес е да поръсите къс кухненска хартия с оцет, за да елиминирате замърсяванията вътре в хладилника. Специално ние използваме балсамико - прочутия балсамов оцет от Модена - града на Павароти и дом на нашата Райна Кабаиванска. Причината е, че той хем не омирисва остро вътрешността на хладилника, хем се плъзга по-меко и приятно, хем осигурява не просто същия, а и по-добър резултат от нашите винени, ябълкови и други оцети.

Почистването става бързо, приятно и доста ефективно, няма лепнещи и дразнещи петна по стъклената повърхност на рафтовете или пластмасовите елементи, които да не изчезнат след спешното и не представляващо каквото и да било затруднение изпълнение на лайфхака.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени