FACEBOOK

Честита Промяна! Ветеран от ДС и адвокат на ВИС: 2-ма от 5-имата депутати - предатели

Започваме поредица, в която ще ви запознаем с депутатите, които придоби Продължаваме промяната от Има такъв народ. Напазарувани („напазарени” или „пазарящи се” по думите и определенията на депутата от ПП Атанас , не нашите), за да се борят с корупцията. В днешния епизод не сме предвидили адвоката на ковчежника на Таки, който ще представим утре. Започваме с ветеран с 22 години служба за Държавна сигурност, като изрично цитираме специализирания сайт desebg.com, работещ само по документи от личните досиета:

 

„Желая да се посветя на работа в органите на МВР-ДС“. Това е записал собственоръчно Николай Радулов в молбата си до началника на Софийското градско управление на МВР-ДС през февруари 1977 г., когато е кандидатствал да бъде допуснат до конкурс за Висшата специална школа Георги Димитров на МВР-ДС.

Документът е съхранен в личното кадрово досие (ЛКД) на Радулов, което има всеки офицер от Държавна сигурност по силата на закона за досиетата то е публично, тъй като принадлежността към ДС на кандидата за министър на вътрешните работи, издигнат за министър първо от Има такъв народ, за когото сега вече се писа, че и Продължаваме промяната – тази проевропейска и проатлантическа, некорумпирана и чиста като сълза партия смята да издигне вместо „твърде възрастния” по думите на премиера Бойко Рашков, отдавна е установена и огласена от Комисията по досиетата.

От ЛКД-то се разбира, че Радулов произхожда от семейство на служащи. Неговият баща е професор, член на БКП и преподавател по история на БКП в Академията за обществени науки и социално управление (АОНСУ) при ЦК на БКП, подготвяща ръководните кадри на тоталитарната компартия през 70-те и 80-те години на ХХ век. Майка му е учителка в една от столичните гимназии и е безпартийна.

Николай Радулов подава молбата си да бъде допуснат до конкурс в школата на ДС в Симеоново няколко месеца преди да се уволни от задължителна по това време военна служба.

В характеристиката му от това време е посочено, че е взел участие в конфискацията и описването на движимото и недвижимо имущество на „изменник на родината“.

А също така и в арестуването на човек, осъществил „помагачество при нелегално извеждане на български гражданин през границата“, разпита му и конвоирането му до следствието на ДС.

В друга характеристика на школника Радулов от 1981 г. и бъдещ политик от партията на Слави Трифонов и сега на Продължаваме промяната, е посочено, че е необходимо да има „по-високо чувство за отговорност. Допуска безпричинни отсъствия от занятия“.

Той завършва с отличие I факултет на ДС в школата, където членува в комсомолското дружество, носещо името на известния съветски агент Рихард Зорге.

Николай Радулов е разпределен е на работа в тогавашното Ленинско районно – сега Младост, Изток, Изгрев, управление на МВР-ДС, отделение Държавна сигурност.


"Да бъда безпределно предан на делото на БКП и дружбата с великия СССР"

В подписания клетвен лист Радулов се заклева „да бъда безпределно верен на своя народ, на социалистическата родина, на делото на Българската комунистическа партия и на дружбата с великия Съветски съюз“.

Той дава обет да не щади сили и „дори живота си за сигурността и охраната на социалистическия обществен строй“.

В атестация за работата му в отделението на ДС в Ленинското районно управление на МВР-ДС в столицата е посочено, че той „смело“ е навлязъл в работата и през 1982 г. вече ръководи 9 агенти на Държавна сигурност.

През 1983 г. е приет за член на БКП. Партийната организация в службата му дава положителна оценка при повишаването му в „старши разузнавач“ през 1985 г.

През 1986 г. кандидатства и е допуснат до задочна аспирантура в школата на ДС по тема „Проблеми на информационно-аналитичното осигуряване на управленската дейност“.

През 1987 г. е назначен на работа в отдел Учебен на управление Кадри на МВР-ДС, а през следващата година е произведен в чин капитан от ДС.

Там го заварва и краха на тоталитарната комунистическа система в България. През 1990 г. подписва задължителната след деполитизацията на силовите органи декларация за нечленуване в политическа партия.

През 1994 г. е уволнен от МВР по собствено желание.

При правителството на Костов е секретар на МВР.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени