FACEBOOK

Нинова иска Сглобка за милиарди с ППДБСС в СОС, но Ваня и Воислав са против

Корнелия Нинова безпрецедентно се намеси в работата на софийската организация на БСП, която по устав е автономна в решаването на местните си въпроси, като проведе смесено заседание на своето изпълнително бюро с ръководството на градския съвет на червените. Взетото решение да не се подкрепя Борис Бонев за шеф на СОС явно тя го смята за много хитро. Защото оставя врата да се направи сглобка с ППДБСС, като подкрепи друг кандидат на за председател на градския парламент.

Защо й е на Нинова това ли – ами, защото СОС контролира бюджет от 2,555 млрд.лв. и над 1 млрд.лв. през общинските дружества, които са му подчинени, както и общинските имоти и други благини. Каквото и да ви говорят, става дума за пари.

Друга логика, при която опозицията да иска да подкрепи управляващите, на които иначе в същия момент иска вот на недоверие в големия национален парламент няма. Освен, ако съществува раздвоение на личността, разбира се.

Бедата за Нинова е, че поради характерната си липса на комуникационни умения и мислене с един ход напред, тя громеше Ваня Григорова и Мая Манолова. А сега именно гласовете на същата Ваня Григорова и на общинския съветник от Левицата! на Манолова – Воислав Тодоров, са решаващи за Сглобката. БСП има 9 души в СОС, а ППДБСС има 23. За мнозинството са нужни поне 31. Само че със 7-те, на които евентуално може да разчита Корнелия, гласовете не достигат. Плюс това всъщност тя има едно лице в групата и това е Диана Тонова. Която пък брани Ваня по делото срещу Терзиев за изборите в ролята си на адвокат.

19 минути се свърза и с Григорова, и с Манолова, като и двете категорично отрекоха всяка възможности да подкрепят Сглобката.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени