FACEBOOK

Васил Терзиев положи клетва като кмет на София

Васил Терзиев положи клетва като кмет на София заедно с новите районни кметове и общински съветници.

До вчера бяхме опоненти, но днес, след както се заклехме, сме от една страна - тази на София, заяви Терзиев пред новоизбраните членове на общинския съвет в града.

"Няма мърдане - тук сме четири години и трябва да работим заедно, за да вземем правилните решения за нашия град и да му дадем тласък".

Нужно да бъдат защитени интересите на всички в града - независимо от политическите различия и виждания, заяви той.

"Ние сме от страната на София, което значи да бъдем от страната на мъдростта. Да бъдем мъдри и в търсенето на дългосрочни решения - тези, които ни обединяват, това, което е по-дълго от един мандат, което ще даде истински тласък на нашия град".

Мечтата, която смятам, че ни обединява е София да бъде красив, уреден и сигурен европейски град, в който да се гради бъдеще, посочи кметът.

"По време на кампанията аз се ангажирах да положа всички усилия да бъда кмет на всички софиянци, което за да постигна, трябва да работя с всеки един от вас, независимо от отправната точка, независимо, че ще намерим поводи за семейна драма и различия".

Първото заседание бе открито от Грети Стефанова от "Продължаваме Промяната-Демократична България-Спаси София", която е най-възрастният общински съветник.

В новия градски парламент на София влизат седем политически формации. Най-много съветници – 23-ма, имат "Продължаваме Промяната" – "Демократична България (Спаси София)". ГЕРБ-СДС са с 14. "БСП за България" – девет, "Възраждане" – осем, КОД и ИТН вкарват по трима свои представители в местния парламент, а ВМРО – БНД – един.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени