FACEBOOK

Все капитали на изгонени руснаци в банките, управлявани от депутата-финансист

Интересно е, че придобиването и развиването на Инвестбанк, чийто изпълнителен директор години наред е Каримански, която оригинално е Международна ортодоксална банка Св. Никола – рейдърство, осъществено под чадъра на шефа на ДС ген. Любен Гоцев, става с капиталите на впоследствие изгонения от България по решение на Националната служба за сигурност – контраразузнаването ни, Денис Ершов, вече покоен. Затова и банката първоначално се нарича Нефтинвест.

По времето, когато Лукойл купува за смехотворните 105 млн. долара Нефхтохим, докато в същото време по-малка румънска рафинерия става австрийска за 3 млрд., Ершов придобива 450-те бензиностанции, многото петролни бази и частното нефтено пристанище – това значи граница с митница или държава в държавата, под марката Петрол за 25 млн.долара.

Няколко години по-късно компанията е оценена на борсата за над 1 млрд.лв. Заради скандал между руснака и българския му партньор става притежание на Цветан Василев, а в деня на бягството му от България, Гриша Ганчев си я прехвърля в Ловеч.


Преди това Каримански е прокурист на банката, където пък се въртят капиталите на друг изгонен от България по заповед на българското контраразузнаване руснак, известен у нас като Майкъл Чорни, за когото е известно че ги трупа в периода на бандитската приватизация в Русия през 90-те години – неотдавна специален документален филм за този епизод с този герой беше излъчен по канала НТВ – собственост на Газпром.

Това дори не е прикрито в самото име на банката Росексимбанк. Тя беше контролирана от българска страна от застреляния по-късно бивш офицер от нашите репресивни органи на соцрежима Емил Кюлев.

Заради отношенията си с кръга на Чорни от тогавашния кабинет на Костов беше освободен тогавашният вътрешен министър Бонев, а цялата история на бизнесгрупата се прослави с официално обнародван от тогавашния президент Петър Стоянов доклад на НСС, оглавявана в онези времена от сегашния лидер на ДСБ и заместник-председател на актуалното Народно събрание ген. Атанас Атанасов.

Снимка: БГНЕС


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени