FACEBOOK

Русия създаде К19 ваксина с над 13 г. имунитет срещу 3500 мутации

Русия създаде ваксина против Covid-19 от ново поколение, която осигурява от 13 до 17 години клетъчен имунитет срещу всичките 3500 досега известни мутации на вируса, които учените са наблюдавали и са обозначили, рапортува пред президента Путин ръководителката на Федералната медико-биологична агенция Вероника Скворцова. Заедно с това е готов и сензационен препарат, който ще се приема като капки за превенция от К19 . Изпитанията върху животни са преминали успешно и вече започват да тестват Мир 19 върху хора.

"Това е нова молекула, която сме патентовали, няма аналог", докладва специалистката. Тя очаква лекарството да бъде регистрирано до края на тази година. Не влияе на генома, както обясни Скворцова. Високо ефективно елиминира вируса, а работи отлично като превенция и 100-процентов щит и срещу други остри респираторни заболявания, особено срещу тежките им форми.

„Тъй като микроРНК, на първо място, е абсолютно безопасна за хората, тя не засяга човешкия геном, но в същото време силно ефективно заразява вируса (при експерименти с животни, пренасянето на вируси намалява 10 хил. пъти), но освен това предотвратява най-тежките форми на коронавирусна инфекция, включително пневмонит, остри респираторни дистрес синдроми на фона на коронавирусна инфекция “, каза ексминистър Скворцова пред Путин.

Скворцова предвижда две форми на медикамента - капки за профилактика при опасения от контакт със заразено лице и инхалационна форма при доказано вече заразяване.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени