FACEBOOK

Мексико ще получи 24 млн. руски ваксини

Русия ще изпрати на Мексико 24 милиона дози от своята ваксина Спутник V, обяви мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор.

След телефонен разговор с руския президент Владимир Путин, Лопес Обрадор заяви в Twitter, че благодари на руския си колега за съгласието да доставя на Мексико милиони дози от ваксината срещу Ковид за следващите два месеца.

Мексиканският лидер каза още, че е поканил президента Путин да посети Мексико.

Телефонното обаждане дойде ден след като мексиканският президент даде положителен тест за Ковид-19.

По-рано през деня министърът на външните работи Марсело Ебрард обяви, че телефонният разговор е бил "учтив и успешен" добавяйки, че заместник-министърът на здравеопазването Уго Лопес-Гател може да осигури пристигането на руската ваксина сега с подкрепата на руското правителство.

Лопес-Гател по-рано този месец пътува до Аржентина, за да проучи опита, както и техническите и научните елементи на руската ваксина в латиноамериканската държава.

Според Националния съвет за наука и технологии в Мексико има до 1,9 милиона положителни случаи на Ковид-19, както и и 168 858 смъртни случая. Досега Мексико е ваксинирало над 629 626 здравни работници в болниците срещу Ковид-19.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени