FACEBOOK

Има кампания срещу руската ваксина: Москва

Дискредитирането на "Спутник V" е целенасочено

"Провежда се информационна кампания срещу руската ваксина срещу коронавирусна инфекция, финансирана от чужбина", обяви пред журналисти ген.-майор Игор Конашенков, официален представител на руското Министерството на отбраната, съобщава ТАСС.

„Детайлно са ни известни какви средства и ресурси са хвърлени от чужбина за дискредитиране на родната ваксина в света и в Русия“, каза той.

Според официалния представител на руското Министерство на отбраната в социални мрежи и финансирани от чуждестранни грантове рускоезични интернет сайтове се подготвят „поредица от псевдоаналитични „разследвания“ и фалшиви свидетелства на „очевидци“ за предполагаемата опасност от руската ваксина или масови „откази “от ваксинация, включително във Въоръжените сили на Руската федерация".

Конашенков подчерта, че руската ваксина е високоефективна и информационната кампания срещу нея няма да подобри лечебните свойства на чуждестранните ваксини.

Говорителят на руското Министерство на отбраната заяви още, че няма откази за ваксиниране със "Спутник V" сред военнослужещите в страната, а успешният практически опит показва ефективността и безопасността на ваксината.

Ваксината срещу коронавирус, която Руската федерация регистрира първата в света на 11 август, беше наречена "Спутник V". Лекарството е разработено от Националния изследователски център по епидемиология и микробиология "Н.Ф.Гамалея". Следрегистрационните проучвания на лекарството започнаха в Москва на 7 септември, доброволците получиха първата ваксина на 9 септември. Общо в програмата участват 40 хил. души, 10 хиляди от които са получили плацебо вместо ваксина.

Ефективността на ваксината "Спутник V", според междинните резултати от изследванията, надвишава 95% на 42-ия ден след първата доза от лекарството, при условие че пациентът получи втората доза, предаде Гласове.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени