FACEBOOK

Само 3 дни преди и след ваксинация без алкохол

Само 3 дни преди и 3 дни след инжектирането на ваксината препоръчваме на хората да се въздържат от употреба на алкохол, поясни в специално изявление ресорният вицепремиер по здравеопазването на Руската федерация Татяна Голикова. Можете да приемете информацията и в рубриката ни за лайфхакове или какво да правим с времето в карантина.

Голикова обясни и други важни теми, свързани с мащабната превантивна капания срещу коронавируса, предприета в страната й от събота насам. До края на февруари само от първата местна ваксина Спутник ще има произведени, разпространени и бити 6,9 милиона ваксини, а след Нова година в употреба ще влезе и втората ваксина Вектор, но в момента се оценяват количествата, които тя ще може да зареди в болниците и поликлиниките, където тече инжектирането.

Стана ясно също, че извън Русия, тя ще се произвежда в Индия, Китай и Южна Корея. Възможно е това да стане и на други големи пазари, откъдето ще се и изнася в други държави, например Аржентина, чийто президент официално декларира, че ще достави 10 млн. дози от Спутник. До момента над 40 страни са заявили количества от препарата, включително Израел, Мексико, Египет, Унгария, Бразилия, наред с близките съюзници на Кремъл като Беларус, Казахстан, Венецуела - тези три държави и ще произвеждат медикамента.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени