FACEBOOK

30% намаление за ученици и 50% за пенсионери за минералните басейни и модерното СПА в банята в Банкя

„Банята в Банкя отваря врати за посетители. Реставрирахме Царската баня в автентичния вид на всеки детайл. Тя беше в изключително тежко състояние, оставена да се руши. Благодарение на общите ни усилия с Рангел Марков - кмет на район Банкя" изключително красивата сграда е възстановена в пълния й блясък”, съобщи кметът Фандъкова.

„Банята отваря врати за граждани за първи път след 2000 г., а от този уикенд вече я ползват софиянци и гостите на столицата всеки ден от 9:00 до 20:00 часа. Посетителите ги очаква термална зона с минерален басейн, както и СПА зона със солна стая, сауна и парна баня. Децата и учениците ще ползват 30 процента отстъпка, а пенсионерите - 50 процента намаление в делничните дни до 16:00 часа”, добави председателят на Столичния общински съвет Георги В. Георгиев, който и похвали работата на домакините от Софийски имоти, които стопанисват балнеологичния комплекс, който не отстъпва на най-добрите в Европа.

Термалната зона на минералната баня - СПА центърът, се намира в сутерена, както и автентичните термални басейни. Интериорите са възстановени буквално по автентичния проект от 1906 г. Изпълнението е отлично.

Банята търси концесионер, като засега ще се стопанисва от общинското дружество Софийски имоти, което има опит в управлението на аквапарка в парк Възраждане. Комплексът от закрити, открити басейни и други атракционни съоръжения в сърцето на града е друг от по-новите общински обекти, осигуряващи модерен отдих за хората в столицата в последно време, реализирани в този управленски мандат.

Банята в Банкя, наричана Царската баня, е построена по времето на цар Фердинад, намира се в автентичен собствен парк в самото сърце на спакурорта на София.

Проектирана е от проф. Карл Хохедер, който завършва проекта през 1906 г. и на 24 май 1911 г. банята е била официално открита.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени