FACEBOOK

50 млн. лв. руско-българска инвестиция в първия Swissotel у нас

50 милиона лева ще бъде инвестиция в първия комплекс от световната верига Swissotel у нас по оценка на кмета на Сапарева баня Калин Гелев. В землището на курортното градче се строи обектът. Разположен е в подножието на Рила. Той беше представен в рамките на Деветия конгрес на Българския съюз по балнеология и СПАтуризъм в курортното градче от вицепрезидента на компанията Accor, която държи бранда – Франк Реул.


Попитан от 19 минути защо познатата с 30-те си градски хотела верига, е насочила интереса си към планински спаобект, той отвърна, че предстоят да се открият и други балнео под името на Swissotel в Хърватия и Черна гора. Втората държава е известна с големите руски инвестиции в своя туризъм.


Тъй като и проектът край Сапарева баня не е нов, той беше лансиран за руски още преди години, а според информирани хотелиери вече е намерен и български инвеститор като Каро трейд, попитахме вицепрезидента относно вложителите. Той потвърди, че има руски и български като част от „международен микс”, докато Swissotel ще се занимава с оперативната дейност, менажирането на обекта.


Освен хотелска част, той ще съдържа в своите широки граници и клиника на руския д-р Вадим Поспелов, както потвърдиха и кметът Гелев, и Херман Чини, който е технически директор на Аква трийтмънт. Фирмата, чиято е идеята за проекта е успяла да изчисти големите си задължения към НАП и други институции и от година и половина активно се занимава с пускането на обекта. По думите на кмета откриването му се очаква в рамките на две – две и половина години, като реалистичните му прогнози са за началото на 2025 г. Градчето може да разчита на 200 работни места от обекта, обеща ръководителят му Херман Чини.


Той представи и дизайна на бъдещия хотел, сградата за спа и лечение – клиниката на Поспелов, и суперлуксозната вила с 6 спали, издържани изцяло в стила на Swissotel, познат от другите му обекти – с много истинско дърво и с немалко камък.


В маниера на веригата е големината на стаите – 38 квадратни метра за стандартните, а нейната най-нова концепция за виталити стаи – те са по-големи и съдържат собствен фитнес – кът, ще бъде истински хит. Трениращите там ще могат да разчитат на видеовръзка с реален или виртуален фитнес треньор, който ще следи за изпълнението на упражненията.


Просторната йога зала с невероятна гледка към зеленината на Рила на метри от нея, която се вижда през стъклената стена е друг от хитовете на комплекса.


Иначе сред най-познатите хотели на Swissotel са прекрасният панорамен над Бешикташ в Истанбул и обектът в старата част на Дубай, а имаше проект и за софийски адрес на бранда на бул. Александър Малинов в софийския жк Младост – част от жилищен и мол-комплекс на турски инвеститор, за което 19 минути е писал.


Наталия Каменова


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени