FACEBOOK

Целувката между Бойко и Киро ще роди отвращение: Радев

“Не очаквам целувката между Борисов и Петков да роди нещо друго, освен отвращение, а то не води до доверие и устойчиви решения”, заяви президентът Румен Радев преди срещата на Европейската политическа общност в Молдова. Коментарът на държавния глава е във връзка с разговорите между ПП/ДБ и ГЕРБ/СДС за съставяне на кабинет с втория мандат.


“България трябва да има редовно правителство, но то трябва да почива на ясни демократични принципи и най-вече да работи за България”, подчерта президентът.


"В близките дни ще влязат в сила наскоро приетите законови промени, които създават механизъм за разследване на главния прокурор. Очакваме тази решителна крачка в напредъка на съдебната реформа в България да промени позицията на Амстердам за приемането ни в Шенген”, заяви още Радев, който разговаря с премиера на Нидерландия Марк Рюте. Президентът изрази очакване, че поправките в НПК ще бъдат отразени положително в годишния доклад на ЕК по Върховенство на правото, който се очаква да бъде публикуван в началото на юли.


Радев проведе среща и с шефа на ЕП Роберта Мецола. Според него са недопустими опитите за намеса за промяна на съдържанието на документи, изготвяни от европейски институции, включително и ЕП, оказван от държави, които са кандидати за членство в ЕС.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени