FACEBOOK

Управлението на София не е детска градина, кмете от 1 месец

Свързани новини

    За един месец превърнаха управлението на София в детска градина. За цялото това време, уж гениален мениджър, новият кмет на града бележи провал след провал – от липсата на елементарна организация и личен контрол върху почистването на снега и клоните, през непознаването на законите и при дезорганизацията и съгласуванията по футболните протести, и при процедурите в СОС, където не може да образува мнозинство и дори да пробута кандидат за председател, до нелепата декорация с дяволски образи пред централния катедрален храм Св. Александър Невски в един иначе неукрасен за първи път от 80 години град.

И все някой друг е виновен. Докато кметът ходи дори сред съветниците от градския парламент с частната си охрана. И се държи като обидено дете, а и.д. председателстващата СОС го пази от въпроси и мнения на съветници, които просто искат да му подскажат кое как се прави.

Победата само с 1,3% или по две бюлетини на секция създаде на Васил Терзиев необяснимото усещане, че се е възцарил в по-голяма степен от дядовците си – генерали от ДС. Професор Близнашки, конституционалист и бивш премиер, се шегува, че изборът на този кандидат бил сложил край на безкрайния ни иначе преход, след като не просто проксита, а същинските наследници на червената върхушка ни възседнаха най-демократично, при това с евроатлантически претенции.

Дори и най-добрият сценарий обаче изисква публика и немалко холивудски продукции жестоко се провалят при всичките усилия да наложат нови лица и нови модели.

А комуникацията: надменна, инфантилна, неадекватна е отличителната черта на това управление, което не показва никакви признаци, че може и иска да се учи. Просто си гази закона и си прави позите, без изобщо да се занимава с проблемите на града. И смята всички за „секретарки”, както нарича хората от екипа си, и за слуги и роби.

Не е странно за човек, който твърди на дебати, че „и сега има трамвай за Симеоново”, какъвто не е имало, няма и няма да има, че от първия ден ще има екип от профита за заместници, назначавайки една-трета от тях и всичките – непрофесионалисти, който прави първа копка след направена месец по-рано първа копка на метро, което издигналата го партия извади от Плана за възстановяване, който и дума не каза на финансовия министър нито за нелепото вдигане на данъците на имотите и за ваденето не само от Плана и еврофондовете, но вече и от бюджета на детския онкоцентър в София.

Драги кмете, чети и слушай, а не се прави, че можеш и знаеш, когато всички виждаме, че не е така. Критиката само децата я мислят за негатив. За възрастните тя е позитив, защото е коректив. Пишем го игриво в рима, за да се разбира по-лесно.

Дела трябват, а не думи, по делата се познаваме.

Трябва и малко характер: ако Домусчиеви са помагали в кампанията или го правят сега, да не казваме, че черното е бяло и София е била добре изчистена от мокрия 10-см сняг и последствията му и да не им вдигаме парите за нечистене с 19% догодина и с неколкостотин хиляди само за този валеж, понеже те са Титан. И това да не става, докато Борис Бонев ги глобява, макар и също по детски, с няма и 5% от сумата за този сняг. Защото на нищо не прилича!

Трябва и честност: само децата крият неща, които мислят, че няма как да се разберат, както кметът не сподели със съветниците, че финансовият министър и негов партиен лидер ще покрива дълговете на Топлофикация, без изобщо да е разработено прехвърлянето й на държавата. Което не се прави с цел доброто на София, понеже такова недомодернизирано, това дружество ще натрупа бързо още по-големи дългове, както показва опитът от подобни операции в миналото. Василев го прави с отдавнашната цел да фалира Булгаргаз, а оттам – Булгатрансгаз, и БЕХ в руски интерес, по което многократно сме писали.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени