FACEBOOK

Кметът не спази обещанието за отлагане 1 г. на забраната за по-стари коли в центъра от петък

Кметът Васил Терзиев не спази още едно свое предизборно обещание. В хода на кампанията той се зарече, че няма да бъде въведена от 1 декември – петък тази седмица, новият режим за влизане в центъра на автомобили.

Той предвижда в широката част на „сърцето на София” да не бъдат допускани коли с по-стари двигатери според евростандартите, като това уж се прави за по-чист въздух. Известно е, че през зимния сезон не автомобилите, а отоплението е основен замърсител на въздуха в града.

Не е тайна също така, че средната възраст на автопарка е 19 г. – двойно на средното за ЕС, но над половината возила са на повече от 20 г., основният процент – между 25 и 30 г.

Освен това, въздухът няма как да бъде зониран и да бъде спрян да се движи и в центъра, и извън него, особено в котловина, в каквато е разположена София и това са елементарни познания.

Тоест, ефектът от мярката ще бъде нулев.

Което не попречи от името на Спаси София вчера да бъде разпространен доста дискриминиращ пост, в който се казва, че това е изненада „за всички софиянци с нови коли, защото другите просто нямат място в центъра”.
Дори да е фейк, макар да не е отречен от съуправляващата града партия, посланието от новата власт е ясно: „да го духат бедните”, както беше казал финансовият министър и лидер на управляващата партия Асен Василев от парламентарната трибуна.

Забраната не допуска изключения и за колекционерски автомобили, което не е така в чуждите градове, където е допуснат такъв режим.

Немалка част от возилата на доставчици и от строителната техника също ще отпаднат.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени