FACEBOOK

Пак не пожелаха Бонев за председател, нов провал за надменната линия на Терзиев

Очаквано и прогнозирано от 19 минути още преди да се почнат ненужните опити, Борис Бонев не беше избран за председател на Столичния общински съвет. И при втория опит той събра гласовете на „своите” от ППДБСС – 23, срещу 9-те от БСП за Ниновата кандидатка Диана Тонова.

Вместо да губи времето след изборите – точно две седмици, да дава надменни изявления и само той да си вярва, че управлява и е лидер, кметът Васил Терзиев можеше да е провел истински разговори с лидерите, но не на партии, а на групите в Столичния общински съвет. И да е сформирал мнозинство. Всички бяха наясно, че Бонев е нежелан – от едни, защото са работили с него, от други – защото не виждат в негово лице балансиращ, а разбалансиращ фактор, какъвто не бива да бъде един „пръв между равни” – шеф на СОС.

Терзиев предпочете от позицията на генералски внук да ги прескочи. И докато не научи урока за добро възпитание и политически подход, няма да има по-голям успех. Неговите задкулисни уговорки няма как да важат за всички. Общината, още в корена на името, съдържа идеята за общност и се управлява като общност, не като диктатура в частна фирма.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени