FACEBOOK

Украйна не е най-важната тема в момента: Радев

“Нима въпросът за предоставяне на оръжие за Украйна е най-важната тема в момента?”, заяви президентът Румен Радев в коментар за темата с изпращането на военна помощ на бившата съветска република. Такъв законопроект вече е внесен в НС и се очаква да бъде подкрепен от ДБ, ГЕРБ, ДПС и ПП.


На въпрос на журналисти ще се съобрази ли служебният кабинет, ако подобно а решение бъде взето от депутатите, той посочи, че това ще увеличи риска от въвличането на България във войната.


"Първостепенна задача на българското НС е най-сетне да попълни комплекта на българската армия, да се заеме сериозно с нейната модернизация, която буксува от години. Всички планове и програми досега са отхвърляни или забавяни. Нека се изпълнят тези ангажименти, защото самото споменаване и търсене на заместващ или допълващ капацитет на нашите способности, значи, че ние нямаме такива – заради дълги години на политическа безотговорност", подчерта Радев.


"Войната, която разширява не само своя пространствен обхват, но и формите на противопоставяне. Тези форми пълзят и насам. Вие вярвате ли, че хората, които предлагат подобни решения, някога ще хванат оръжие и ще рискуват живота си за България? Аз не го вярвам. Затова още веднъж призовавам за разум и отговорност", настоя президентът.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени