FACEBOOK

Сглобката остава: Борисов

Да преглътнем егото си и да не се поддаваме на емоции, призова експремиерът

”Резултатите от изборите не трябва да разклащат управляващата сглобка", обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като гласува в 78 СУ Хр. Смирненски в родната си Банкя. "Нищо различно няма да се получи. И да изпаднем в безвремие няколко месеца и после наново да се опитаме да се сдобряваме, да правим някакви нови сглобки, загубени месеци. Искаме ли го? Аз, не”, обясни той.

Напомняме, че в седниците и най-вече в дните преди вота се разиграха поредица от спорове и скандали между партиите от т.нар. некоалиция. Последният се оказа докладът на ДАНС, след който ЦИК отмени гласуването с машини в последния момент.

“Това, което стана през последните дни, хич не е добре. На нас ни беше най-приятно да побеждаваме с машини. Само че се получиха укорими неща – използвам най-меката дума“, коментира Борисов.

“Ние сме направили с тях (с ППДБ и ДПС) и много добри неща и трябва да си преглътнем егото сега с тези избори - дано минат по-бързо, защото в края на краищата имаме да свършим конституционната реформа, да довършим съдебната реформа, да направим изборите за ВСС и всичките останали. Да не се поддаваме на емоции", призова той.

“Решението на ЦИК за отмяна на машинния вот беше правилно, за да може хората спокойно да отидат и да гласуват”,коментира лидерът на ГЕРБ.

"Бих визуализирал, за да ме разберете. Имате парола на телефона и компютъра, как бихте се почувствали, ако някой иска да ви копира паролата. Ето това направиха в последните дни, без да има право след издадена заповед, че не може да се снима, той отива и снима с телефона, това освен да буди недоверие у хората. Не съм този, който да ги окачествява като дали е само укоримо или е намеса", обясни Борисов.

"Като са само принтери машините защо са им кодове и защо ходят посред нощ да ги снимат? Защо в 22:30 вечерта дават пресконференция, че чак тогава са сертифицирани тези принтери. Много са им леки тезите, съжалявам, че не можаха да се справят с провеждането на избори така, както законът казваше", отбеляза експремиерът.

“Надявам се новият кмет да започне да строи от Люлин до Цар Борис“, каза още Борисов в коментар за местния вот.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени