FACEBOOK

В реална коалиция сме и ДПС е част от нея: Борисов

"Ние по-реална коалиция (с ППДБ) няма как да бъдем", заяви пред журналисти в НС лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в коментар за подписването на управленското споразумение между първите две политически сили. А на въпрос дали и ДПС е част от коалицията, той отговори: "На практика да".

Лидерът на ГЕРБ обясни, че има как НС да се намеси в спора между изпълнителната власт и протестиращите зърнопроизводители.

"Всичко се решава с диалог, в интерес на хората, на бранша, на секторите, на индустрията. Има и решения, има и много бързи фактически действия, които да се направят. Като се започне от контрола на това, което влиза в България, ако трябва, да се назначат 100-200-300 и повече хора във фитосанитарния контрол", обясни Борисов. Той успокои, че протестите не са толкова страшни и напомни, че Орлов мост с месеци е бил затворен от протестиращи.

По думите му зърнопроизводителите се дразнят на приказките за "майбасите".  "Със сигурност има доза истина и в това, което казва и Денков. Въпросът е, че ние не гледаме на IT сектора или на който и да е друг сектор автомобилите, само техните и това прави впечатление, това ги дразни", коментира лидерът на ГЕРБ. "Пазарна икономика - всеки има право да направи, каквото желае, след като си е платил данъците. Точка", заключи той.

Снимка: БГНЕС


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени