FACEBOOK

Решени сме за правителство на малцинството: Петков

“Решени сме да бъдем правителство на малцинството”, заяви премиерът Кирил Петков на специална пресконференция. С него е цялото изпълнително бюро на Продължаваме промяната. Само половин час преди предварително обявения брифинг, лидерът на ИТН Слави Трифонов направи специално изявление, в което обяви, че изтегля своите министри от кабинета.

“Няма да харчим 1 лев без контрол, реформата в КПКОНПИ ще се случи, за да променим България. Днес е ден на водораздел. Ако някой иска  да не харчим пари, които да отиват в нечии джобове, ще ни подкрепи. Правителство на малцинството е много по-добро от правителство, в което непрекъснато се извиват ръце”, подчерта Петков.

Той обясни, че в последната седмица министър Гроздан Караджов от ИТН поиска безпрецедентно увеличаване на бюджета на МРРБ с 3,6 млрд. лв. и това е отгоре на съществуващата сума от 2,2 млрд. лв.

Петков очерта още една конфликта линия с партията на Трифонов. „Отделно наминалия коалиционен съвет казахме, че искаме да реформиране КПКОНПИ и начело да застане Рашков, а от ИТН казаха, че не са съгласни и то без доводи“,  посочи той.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени