FACEBOOK

Усещане за предсрочни избори: Хр. Иванов, ДБ

Лидерът на „Да, България“ Христо Иванов смята, че „с много висока сигурност“ предстоят парламентарни избори, предаде БНР.

„Ние също така трябва да имаме ключова роля в това да не можем да си позволим силите извън статуквото да се явят разпарчетосани и да дадат шанс на статуквото да се презареди на местните избори. Това впрочем са трите големи политически предизвикателства през следващите три години – предстоят ни местни, предстоят ни европейски избори, с много висока сигурност – и парламентарни избори. Не съм врачка, но това ми е усещането“, каза Иванов по време на втората национална конференция на партията, на която той е единствен кандидат за председателския пост, след като подаде оставка заради слабите резултати на парламентарните избори на 14 ноември миналата година.

Той пое отговорност за изборната загуба:

„В крайна сметка се оказа, че ние наложихме едни теми, които се превърнаха в централни за политическия терен, но на третите избори не можахме да бъдем техен основен носител. Не можахме да реагираме адекватно на появата на нов политически играч, трябваше много бърза адаптация. Не можахме да решим това сложно уравнение с две неизвестни – комбинацията между парламентарни и президентски избори и отговорността за това е моя“.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени